Νέα

TPS 270i PULSE Η οικονομική λύση παλμικής συγκόλλησης της Fronius

Γράφει ο

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
4 Pro Μον. ΕΠΕ
Αποκλειστικός Αντιπρόσωπος
FRONIUS

 

TPS 270i PULSE

Η οικονομική λύση παλμικής συγκόλλησης της Fronius

Στη βιομηχανία των συγκολλήσεων υπάρχουν πολλές εταιρίες που αναζητούν το καλύτερο συγκολλητικό αποτέλεσμα αλλά δεν έχουν ανάγκη μεγάλα σε ισχύ συγκολλητικά συστήματα. Κάτι τέτοιο ανεβάζει πολύ το κόστος επένδυσης χωρίς να υπάρχει πραγματική ανάγκη και παράλληλα δεν προσφέρει και την ευελιξία στην μεταφορά τους για κάποιες εργασίες εκτός εταιρίας. Στο κομμάτι της συγκόλλησης, όσοι θέλουν την τέλεια συγκόλληση σε όλα τα μέταλλα, επαναλαμβανόμενη ποιότητα και μηδενικό πιτσίλισμα, τότε η παλμική τεχνολογία της πλατφόρμας TPS/i της FRONIUS είναι ο μονόδρομός τους. Το πιο μικρό σε διαστάσεις παλμικό και εξελιγμένο σύστημα συγκόλλησης TPS 270i C PULSE του οίκου, προσφέρει τα μοναδικά χαρακτηριστικά των καλύτερων συστημάτων του κόσμου, αλλά σε μικρότερη ισχύ των 270 αμπέρ και σε μικρότερο Compact μέγεθος για ευελιξία σε περίπτωση ανάγκης μεταφοράς.
Όφελος πλατφόρμας TPS/i
H TPS 270 i χρησιμοποιώντας την νέα πλατφόρμα, μπόρεσε και αύξησε την ταχύτητα της παλμικής συγκόλλησης σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο TransPulsSynergic 2700 και έλεγξε το τόξο απόλυτα προσφέροντας τελειότερο αποτέλεσμα και ακόμα λιγότερα πιτσιλίσματα. Το σύστημα πραγματοποιεί την έναυση του τόξου ακόμα καλύτερα, μετρώντας τη θερμοκρασία του σύρματος. Αυτό έχει ως όφελος την επαναλαμβανόμενη έναυση χωρίς το αρχικό πιτσίλισμα. Η λειτουργία ARC STABILIZER διορθώνει αυτόματα το τόξο όταν η τσιμπίδα αλλάζει θέση. Δεν υπάρχει ανάγκη πλέον από τον συγκολλητή για χειροκίνητες διορθώσεις. Το σύστημα κρατάει το μήκος τόξου σταθερό όσο και αν ανεβοκατεβαίνει η τσιμπίδα. Σε συνδυασμό με την λειτουργία PMC (Puls Multi Control) σε συνδυασμό με PENETRATION STABILIZER, ακόμα και η διείσδυση είναι πλέον σταθερή όταν αλλάζει ύψος η τσιμπίδα. Τα οφέλη είναι πολύ σημαντικά. Ο συγκολλητής μπορεί π.χ. λόγω κούρασης ή λόγω δυσκολίας πρόσβασης σε κάποια σημεία, να πρέπει να αλλάζει το ύψος του φλογοκρύπτη. Αυτό σε άλλες μηχανές, έχει ως αποτέλεσμα να αλλάζει το stick out και στην ουσία το μήκος του τόξου. Έτσι επηρεάζει τη διείσδυση στην συγκόλληση ως προς το βάθος και ως προς το πλάτος. Με το σύστημα TPS 270i όμως, ο συγκολλητής μπορεί να είναι ήσυχος για την επαναλαμβανόμενη ποιότητα συγκόλλησης, ακόμα και όταν οι συνθήκες δεν είναι οι ιδανικές. Συνθήκες όπως αλλαγές στο πάχος των ελασμάτων, κενά, αλλαγές στο Sticκ-out της τσιμπίδας και παραμορφώσεις του ελάσματος λόγω θερμοκρασίας, είναι πλέον απόλυτα αντιμετωπίσιμες με άριστα και επαναλαμβανόμενα συγκολλητικά αποτελέσματα.
Τεχνικές προδιαγραφές
Το σύστημα TPS 270i είναι κατασκευασμένο όπως και σε όλα τα συστήματα της FRONIUS με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας και ποιότητας. Η στιβαρότητα και η ανθεκτικότητα είναι δεδομένο στοιχείο για τέτοια συστήματα. Επειδή το σύστημα είναι Compact η κουλούρα των 15 Kg τοποθετείται απευθείας στην πηγή ισχύος στα πλάγια στον ενσωματωμένο τροφοδότη σύρματος. Λόγω του μικρού βάρους της είναι ιδανική για μεταφορά με τα χέρια, γι αυτό φέρει χειρολαβή μεταφοράς και ιμάντα ώμου και αναβαθμίζεται με όλες τις διαθέσιμες διαδικασίες συγκόλλησης από φιλικό στον χρήστη Interface. Το πλαϊνό καπάκι που ανοίγει για να μπει η κουλούρα σύρματος, φέρει παράθυρο επιτήρησης, για να μπορεί ο συγκολλητής να δει πόσο ακόμα σύρμα έχει πάνω της η κουλούρα χωρίς να ανοίξει το καπάκι. Οι διαστάσεις της πηγής ισχύος είναι κατά 22% μικρότερες από την αντίστοιχη TPS 320i.
Ο πίνακας ελέγχου είναι εύκολος στην λειτουργία του και έχει Dot-Matrix οθόνη. Φέρει κουμπιά εύκολης πρόσβασης για έλεγχο αερίου, προώθηση σύρματος, αποθηκευμένες εργασίες κλπ. Επίσης, βασικό πλεονέκτημα του συστήματος στο θέμα του κόστους, όπως και όλων της σειράς TPS/i, είναι ότι μπορείς αρχικά να την παραγγείλεις ως παλμική μηχανή, με συγκόλληση TIG DC και ηλεκτροδίου. Μελλοντικά, μπορείς να την αναβαθμίσεις με συνεργειακή λειτουργία LSC (Low Spatter Control) και με λειτουργία PMC (Puls Multi Control). Δύο κουμπιά πίεσης και περιστροφής στον πίνακα ελέγχου, μπορούν να ρυθμίσουν εύκολα τις παραμέτρους συγκόλλησης και να έχουν πρόσβαση σε όλα τα μενού. Επίσης υπάρχει δυνατότητα αποθήκευσης 5 εργασιών, για εύκολη πρόσβαση μέσω κουμπιών. Οι ενδείξεις στην οθόνη φαίνονται σαν απλό κείμενο. Η οθόνη είναι υπό κλίση και προστατευμένη.
Το σύστημα μπορεί να συγκολλήσει όλα τα μέταλλα με διαδικασία MIG/MAG όπως Steel,Al, CrNi, CuSi3, CuAl8 κλπ. Επίσης μπορεί να δεχθεί κουλούρες σύρματος D200 & D300 από 0.8-1.2 και 1.6 σε παραγεμιστά σύρματα. Στην περίπτωση που έχουμε συγκόλληση αλουμινίου με ανάγκη συγκόλλησης από απόσταση και δυσκολία μεταφοράς της μηχανής, τότε η ιδανική λύση είναι η νέα τσιμπίδα PullMig, η οποία μπορεί να μας καλύψει έως και τα 10 μέτρα μήκος. Επίσης υπάρχει και η δυνατότητα εύκολης αντιστροφής πολικότητας, για απαιτήσεις συγκόλλησης με θετικό πόλο.
Τέλος, το σύστημα μπορεί και συγκολλά όλα τα ηλεκτρόδια με διαδικασία ΜΜΑ και με διαδικασία TIG DC Lift Arc όλα τα μέταλλα εκτός του αλουμινίου που απαιτεί εναλλασσόμενο ρεύμα συγκόλλησης.

 

Τσιμπίδες συγκόλλησης MTG & MTW
Η σειρά τσιμπίδων της Fronius MTG & MTW προσφέρουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά σε αερόψυκτες και υδρόψυκτες εφαρμογές. Τα αναλώσιμα και τα παρελκόμενα τους , ταιριάζουν απόλυτα με την πηγή ισχύος. Το σύστημα ψύξης έχει τελειοποιηθεί, ο χειρισμός έχει απλοποιηθεί και η άνεση του χρήστη έχει γίνει ακόμα καλύτερη. Αυτό οδηγεί στη μέγιστη ακρίβεια και στη μέγιστη ανθεκτικότητα.
Οι τσιμπίδες έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν στο χρήστη μοναδικές δυνατότητες. Μερικές από αυτές είναι οι παρακάτω:
Τσιμπίδα MULTILOCΚ
Οι κλασικές τσιμπίδες με σταθερό λαιμό υπάρχουν ως standard επιλογή. Γι αυτούς όμως που θέλουν το απόλυτο, το πιο ευέλικτο και το «δεύτερο» χέρι τους στην συγκόλληση, τότε η σειρά Multi Lock είναι για αυτούς. Ο λαιμός αυτών των τσιμπίδων είναι αποσπώμενος. Διατίθενται σε αερόψυκτη και σε υδρόψυκτη τεχνολογία σε 15, 30 και 45 μοίρες. Για ειδικές περιπτώσεις και δυσκολία πρόσβασης, διατίθενται σε μεγαλύτερα μήκη και σε εύκαμπτη τεχνολογία για να διαμορφώνετε εσείς τις μοίρες που θέλετε με το χέρι. Ο λαιμός της τσιμπίδας μπορεί να περιστραφεί 360ο και έτσι επιτυγχάνονται συγκολλήσεις ακόμα και στα πιο δύσκολα σημεία. Η θέση 0ο μπορεί να ¨κλειδωθεί¨ από αντιστρεπτικό μηχανισμό. Ο καινούργιος αντάπτορας μπλοκαρίσματος διαρροής του νερού, προλαμβάνει την απώλεια όταν αλλάζουμε τον λαιμό.
Σε σκοτεινά σημεία, όπως π.χ. μέσα σε αμπάρια πλοίων, δεξαμενές, φωριαμούς κλπ, ένα LED φωτισμού στην βάση του λαιμού της τσιμπίδας παρέχει φως στο σημείο εκκίνησης του τόξου, για καλύτερο έλεγχο και άνεση στη συγκόλληση. Ενεργοποιείται με μια τμηματική μικρή πίεση της σκανδάλης. Μόλις ανάψει το φως και δείτε που πρέπει να ξεκινήσετε το τόξο, πατάτε πλήρως την σκανδάλη και ξεκινάτε συγκόλληση. Ένα βοηθητικό ενσωματωμένο gadgetάκι για τον συγκολλητή, που θα του φανεί πολύ χρήσιμο μόλις το πρωτοχρησιμοποιήσει.
Πρωτοποριακό ψυκτικό σύστημα
Οι νέες τσιμπίδες ανεβάζουν τον πήχη στην τεχνολογία της ψύξης. Στις υδρόψυκτες τσιμπίδες το κύκλωμα ψύξης έχει φτάσει στο πιο μακρύ σημείο, κοντά δηλαδή στο μπεκ. Η ειδικά σχεδιασμένη γεωμετρία του μπεκ και του φλογοκρύπτη, βοηθούν στο να απορροφούν λιγότερη θερμοκρασία, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την μείωση της έως και 70% σε σχέση με την χρήση των προηγούμενων μπεκ . Αυτή η νέα τεχνολογία ψύξης προσφέρει μεγαλύτερο κύκλο εργασίας στη συγκόλληση, αλλά και στα αναλώσιμα.
Π.χ. μία απόδειξη του πόσο αποδοτική είναι , όταν συγκολλάμε με 500 Α, μόνο μετά από διάστημα 1 ½ λεπτό περίπου, μπορούμε να απομακρύνουμε τον φλογοκρύπτη από τον λαιμό, μόνο με γυμνά χέρια.
PULLMIG: η ελαφρύτερη τσιμπίδα Push-Pull στον κόσμο
Η νέα τσιμπίδα PULLMIG της Fronius ζυγίζει μόνο το 1/3 του βάρους των συμβατικών μοντέλων. Ο σχεδιασμός είναι τόσο στιβαρός και ¨μαζεμένος¨ που δύσκολα καταλαβαίνεις την διαφορά μεταξύ απλής χειροκίνητης και PullMig τσιμπίδας. Και το καλύτερο; Η ακρίβεια της τροφοδοσίας σύρματος δεν συγκρίνεται. Είναι μια αξιοσημείωτη διαφορά, από ότι γνωρίζαμε ως σήμερα.
Αντοχή
Το σύστημα TPS 270 i C PULSE, είναι δοκιμασμένο να αντέχει στις χειρότερες συνθήκες και να αποδίδει στο μέγιστο αυτά που υπόσχεται. Τα τεστ αντοχής που έχει περάσει, είναι πολύ απαιτητικά και το αποτέλεσμα που τελικά προσφέρει ανταποκρίνεται άριστα στις προσδοκίες των χρηστών του. Μερικές από τις προδιαγραφές του είναι ότι μπορεί να λειτουργήσει ακόμα και υπό βροχή 60 μοιρών, είναι συμβατό με γεννήτριες , λειτουργεί με αυξομειώσεις τάσεις του ρεύματος και λειτουργεί άνετα σε πολύ ζεστά και σε πολύ ψυχρά κλίματα. Γι αυτό το λόγο, προσφέρεται με 4 ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ ΕΓΓΥΗΣΗ με δυνατότητα επέκτασης της στα 5 ΧΡΟΝΙΑ.
Αυτό είναι το καλύτερο Compact σύστημα της FRONIUS και το πιο οικονομικό από όλα τα άλλα παλμικά συστήματα του οίκου. Μπορεί να σας προσφέρει τις άριστες και επαναλαμβανόμενες συγκολλήσεις όλων των μετάλλων που επιθυμείτε, μόνο με τα 2/3 του κόστους σε σχέση με τα μεγάλα παλμικά συστήματα.
Τελικά για να το αποκτήσετε αυτό το compact σύστημα και όχι κάποιο πιο μεγάλο του οίκου, θα πρέπει να κάνετε συμβιβασμό προς τα κάτω αλλά μόνο στο κόστος του συστήματος και όχι στην ποιότητα της συγκόλλησης. Μικρότερο κόστος αλλά με την υπέρτατη ποιότητα συγκόλλησης της FRONIUS.
Μια δοκιμή συγκόλλησης από τον οίκο θα σας πείσει! Κλείστε ραντεβού σήμερα κιόλας, για να δείτε τι χάνατε έως σήμερα!