Νέα

FRONIUS ACCUPOCKET 150/400

Γράφει ο

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

4 Pro Μον. ΕΠΕ

Αποκλειστικός Αντιπρόσωπος FRONIUS

 

Υπέρβαση των ορίων και σε φορητά συστήματα συγκόλλησης

Η πρώτη φορητή μηχανή συγκόλλησης ηλεκτρόδιου σε παγκόσμιο επίπεδο, η οποία λειτουργεί με ενσωματωμένες μπαταρίες Lithium-ion, είναι πλέον πραγματικότητα και ακούει στο όνομα FRONIUS ACCUPOCKET. Το πάντρεμα της τεχνολογίας συγκόλλησης με την τεχνολογία επαναφορτιζόμενων μπαταριών, επιτρέπει στους χρήστες να συγκολλούν παντού, ακόμα και εκεί που δεν υπάρχει παροχή ρεύματος. Από το 1950 η Fronius αναπτύσσει καινοτόμες τεχνολογίες, επιχειρώντας καθημερινά να ¨αποκρυπτογραφήσει το DNA του τόξου¨ και γι αυτό τον λόγο αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως κορυφαίος ηγέτης στην τεχνολογία των συγκολλήσεων.

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ACCUBOOST

Η τεχνολογία ACCUBOOST παρέχει σταθερότητα στο τόξο και στην δυναμική του, όπως επίσης και βελτιώσεις στις ιδιότητες της ανάφλεξης. Η υψηλής απόδοσης επαναφορτιζόμενη μπαταρία του, προσφέρει υψηλής έντασης ρεύμα κατά την συγκόλληση – πάνω του μέσου όρου-, με αποτέλεσμα να ελαχιστοποιεί την πιθανότητα κολλήματος του ηλεκτροδίου.

Η ACCUPOCKET μπορεί να συγκολλήσει όλων των ειδών τα ηλεκτρόδια, διαμέτρου 3,25 χιλ, όπως ρουτηλίου, βασικά, κυτταρίνης (CEL) και ειδικά ηλεκτρόδια. Μέταλλα όπως χάλυβας, υψηλής κραμάτωσης μέταλλα και αλουμίνιο, είναι όλα μέσα στις δυνατότητες συγκόλλησης της μηχανής. Αυτό την κάνει δελεαστική για πολλά πεδία χρήσης. Με πλήρη φορτισμένη μπαταρία η ACCUPOCKET, μπορεί να συγκολλήσει έως και 18 ηλεκτρόδια διαμέτρου 2,5χιλ. ή αντίστοιχα 6 ηλεκτρόδια διαμέτρου 3,25 χιλ.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

    • HOTSTART : Τέλεια ανάφλεξη σε ηλεκτρόδια κυτταρίνης και ρουτηλίου.
    • SOFTSTART : Σταθερό τόξο με έναυση του τόξου με χαμηλή ένταση για βασικά ηλεκτρόδια.
  • ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ & ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΟΥ ΤΟΞΟΥ : Η δυναμική του τόξου μπορεί να ρυθμίζεται συνεχόμενα, με αποτέλεσμα να προλαμβάνει το ¨πάγωμα¨ του λουτρού τήξης και το παρατεταμένο τόξο βραχυκυκλώματος. Αυτό είναι εφικτό, με μία στιγμιαία αύξηση της έντασης του ρεύματος.

 

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΗ TIG

  • TAC : Γρήγορο και εύκολο λεπτό ποντάρισμα (TAC) δημιουργώντας παλμό στο τόξο.
  • PULS : Δυνατότητα συγκόλλησης με παλμικό τόξο.
  • TIG COMFORT STOP : Μία προκαθορισμένη κίνηση της τσιμπίδας πάνω κάτω, χαμηλώνει την ένταση του ρεύματος. Αυτό εξαλείφει τα ενοχλητικά ¨σκασίματα¨ του τόξου στο τέλος της συγκόλλησης.
  • UpDown : Δυνατότητα ρύθμισης της έντασης από την τσιμπίδα.

ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΕΥΕΛΙΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΚΟΛΛΗΤΗ

Πλέον οι εργασίες επισκευής & συντήρησης που αφορούν συγκολλήσεις και πραγματοποιούνται σε πολύ δυσπρόσιτα σημεία, όπως ψηλές τοποθεσίες σε βουνά, μέσα σε αγρούς ή σε επικίνδυνα και εκτεθειμένα μέρη, είναι πλέον εφικτές με πολύ απλό και οικονομικό τρόπο. Μέχρι σήμερα, τέτοιου είδους εργασίες χρειάζονταν αρκετό χρόνο προετοιμασίας και κόστιζαν πολύ. Μακριά καλώδια ρεύματος ή βαριές γεννήτριες άνω των 8kVA δεν είναι πλέον απαραίτητες. Η ACCUPOCKET ανοίγει νέο πεδίο στα κινητά και αυτόνομα συγκολλητικά συστήματα.

Δεν υπάρχει πια ανάγκη παροχής ρεύματος κοντά στην εργασία που θα εκτελεσθεί. Η μηχανή μπορεί να συγκολλήσει αρκετά ηλεκτρόδια μέχρι την επαναφόρτισή της. Σε περίπτωση φυσικά που θα χρειαστεί ενέργεια για να συνεχισθεί η συγκόλληση άμεσα, και δεν υπάρχει παροχή ρεύματος δικτύου, μπορεί να φορτιστεί με χρήση μίας ελαφριάς γεννήτριας μόλις 2 kVA. Και χωρίς να υπάρχει όριο στην ένταση του ρεύματος και στην ποιότητα της ραφής. Η τεχνολογία ACCUBOOST εξασφαλίζει εξαιρετική απόδοση γιατί αποθηκεύει πάντα ενέργεια για την σωστή ανάφλεξη και συγκόλληση. Η μηχανή είναι πολύ στιβαρή και ελαφριά μόλις 11 κιλά μαζί με την ενσωματωμένη μπαταρία και φέρει φίλτρο σκόνης για να εξασφαλίζει προστασία κατά της βρωμιάς στο εσωτερικό της.

ΦΟΡΤΙΣΤΗΣ   ACTIVECHARGER

Όταν η ευφυής φόρτιση συναντάει την υψηλής τεχνολογίας συγκόλληση

Η Fronius εδώ και δεκαετίες έχει επενδύσει στην έρευνα, ανάπτυξη και παραγωγή συστημάτων φόρτισης μπαταριών. Τα συστήματά της ευφυή αλλά και λιτά, είναι εξοπλισμένα με τεχνολογία Active Inverter, κάτι που εξασφαλίζει   αύξηση της διάρκειας ζωής των μπαταριών. Ο ActiveCharger σχεδιάστηκε ειδικά για την φόρτιση των μπαταριών υψηλής απόδοσης της ACCUPOCKET.

ΜΙΚΡΟΣ & ΣΥΜΠΑΓΗΣ , ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΗ ΔΥΝΑΜΗ

Η τεχνολογία ActiveInverter σημαίνει συμπαγή σχεδιασμό και υπέρτατη απόδοση. Ζυγίζοντας κάτω από 2 κιλά, ο φορτιστής παρέχει ρεύμα άνω των 1000 watts.

ΦΟΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΗ

Ο φορτιστής είναι σχεδιασμένος έτσι ώστε να μπορεί να πραγματοποιεί συγκόλληση ακόμα και κατά την διάρκεια της φόρτισης (Hybrid mode). Ο φορτιστής εντοπίζει το ξεκίνημα της συγκόλλησης και αυτόματα αυξάνει το ρεύμα φόρτισης. Αυτό μειώνει την φθορά της μπαταρίας και παράλληλα αυξάνει τον κύκλο εργασίας της μηχανής.

ΤΡΟΠΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

  • Κανονική Φόρτιση

 

    • Τα χαρακτηριστικά της κανονικής φόρτισης έχουν εστιάσει στην μεγιστοποίηση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας. Ο χρόνος φόρτισης ανέρχεται στα 45 λεπτά.
  • Ταχεία φόρτιση 

 

    • Τα χαρακτηριστικά της ταχείας φόρτισης έχουν εστιάσει στην ελαχιστοποίηση του χρόνου φόρτισης και στην γρήγορη διαθεσιμότητα του συστήματος. Ο χρόνος φόρτισης ανέρχεται στα 30 λεπτά.
  • Φόρτιση αντίδρασης 

 

  • ΕΠΑΝΑΦΟΡΤΙΖΟΜΕΝΕΣ ΜΠΑTΑΡΙΕΣ LITHIUMION
  • Ο φορτιστής αλλάζει αυτόματα σε λειτουργία φόρτισης αντίδρασης, όταν η μπαταρία είναι πλήρως φορτισμένη. Με αυτόν τον τρόπο προλαμβάνει την υπερφόρτιση της μπαταρίας και αυξάνει την διάρκεια ζωής της. Δεν υπάρχει ανάγκη αποσύνδεσης του φορτιστή από την πηγή ισχύος.

ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ LiFePO4

Οι μπαταρίες Λιθίου Φωσφορικού άλατος σιδήρου ( LiFePO4 ) της ACCUPOCKET, είναι υψηλής απόδοσης με χωρητικότητα 400Wh. Με χειροπιαστά παραδείγματα, αυτό ερμηνεύεται με 160 εκατοστά συγκολλητικής ραφής TIG σε χρόνο 17 λεπτών (στα 130 Α και πάχος ¨α¨ τα 2 χιλιοστά), ή με συγκόλληση 18 ηλεκτροδίων διαμέτρου 2,5 χιλιοστών.

Η τελευταίες γενιές μπαταριών LiFePO4 είναι πολύ ισχυρές αν και έχουν μικρές διαστάσεις. Πληρούν τα πιο αυστηρά κριτήρια ασφάλειας και έχουν εξαιρετική απόδοση σε εφαρμογές όπου χρειάζεται μεγάλη ενέργεια και δύναμη.

H ACCUPOCKET φέρει ειδική πλακέτα διαχείρισης των κυψελών της μπαταρίας, για να διασφαλίζει την άριστη απόδοση και τη μέγιστη διάρκεια ζωής των μπαταριών. Ο φορτιστής μπορεί να φορτίζει ακόμα και με ρεύμα 120V αλλά χωρίς να χάνει ένταση εξόδου, η οποία παραμένει στα 150 Α.

ΠΑΡΟΧΗ ACCUCARE

Η παροχή ACCUCARE από την Fronius είναι το πακέτο ¨δεν ανησυχώ¨ για τίποτα τα επόμενα 5 χρόνια. Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να αποφασίσει όταν αγοράζει το σύστημα αν θέλει να ενταχθεί σε αυτήν την παροχή.

Μόλις γίνει αυτό η Fronius παρέχει στον χρήστη τα παρακάτω:

  • Εργοστασιακή εγγύηση 5 χρόνων για όλο το σύστημα.
  • Δωρεάν αλλαγή μπαταρίας αν η απόδοση της μπαταρίας του πέσει κάτω του 70%.
  • Επαγγελματικές επισκευές από εξουσιοδοτημένους Fronius τεχνικούς.

ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ

Απεριόριστη ευελιξία, ευκολία, ταχύτητα, οικονομία, ασφάλεια, μοναδικότητα & διασφάλιση ποιότητας συγκόλλησης, είναι μερικά από τα πλεονεκτήματα χρήσης της ACCUPOCKET 150. Η Fronius υπερβαίνει για άλλη μια φορά τα όρια, πρωτοπορεί ξανά και προσφέρει καινοτόμες τεχνολογίες που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον κόσμο.

Εμπιστευτείτε την και δεν θα χάσετε!