Νέα

FRONIUS ΨΗΦΙΑΚΑ ΜΟΝΟΦΑΣΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ TIG DC

Γράφει ο:

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
4 Pro Μον. ΕΠΕ
Αποκλειστικός Αντιπρόσωπος Fronius

FRONIUS ΨΗΦΙΑΚΑ ΜΟΝΟΦΑΣΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ TIG DC

Η Fronius εστιάζοντας τα τελευταία χρόνια στις ανάγκες της αγοράς και στη συγκόλληση του κοινού και του ανοξείδωτου χάλυβα, ανέπτυξε μια καινούργια ψηφιακή τεχνολογία στις μηχανές TIG DC. Η τεχνολογία αυτή θα πρωταγωνιστήσει στην αγορά από τέλος Φεβρουαρίου, με όλα αυτά τα πλεονεκτήματα που προσφέρει. Επίσημα από 28-2-2020 θα διατίθενται στο ευρύ κοινό.Τα συστήματα αυτά θα βγουν σε 2 εκδόσεις στα 170 και στα 210 αμπέρ και είναι εξ ολοκλήρου καινούργια συστήματα με νέο σχεδιασμό, ο οποίος δεν περιλαμβάνει μόνο το σώμα των μηχανών, αλλά όλα τα παρελκόμενα και τα λογισμικά λειτουργίας. Φανταστείτε τον άψογο σχεδιασμό του προηγούμενου μοντέλου και τις εξαιρετικές δυνατότητες συγκόλλησης, με ακόμα περισσότερες αναβαθμίσεις κυριολεκτικά σε όλα τα σημεία του. Είτε αυτό λέγεται κέλυφος μηχανής, είτε λογισμικό, είτε hardware, είτε software. Όλα καινούργια, πιο δυναμικά, πιο λειτουργικά και πιο πρακτικά. Και το πιο σημαντικό; Προσιτή τιμή για όλους. Προσαρμοσμένη στην τσέπη του επαγγελματία που δεν θέλει να επενδύσει πολλά σε εξοπλισμό, αλλά και του ερασιτέχνη επίσης, που δεν έχει στην ουσία να επενδύσει πολλά, ή δεν θέλει λόγω μη απόσβεσης που κεφαλαίου που θα δώσει για την αγορά αυτών των μηχανημάτων.
Η μεγαλύτερη παραγωγή συστημάτων, φέρνει και το αποτέλεσμα της μικρότερης τιμής ανά μονάδα φυσικά. H FRONIUS, ως ο μεγαλύτερος κατασκευαστής συγκολλητικών συστημάτων στην Ευρώπη, με πάνω από 3.800,00 άτομα μόνιμο προσωπικό, μπόρεσε ακόμα και σε μια ακριβή χώρα, με υψηλά αμειβόμενους υπαλλήλους όπως είναι η Αυστρία, να μπορέσει να κρατήσει την παραγωγή της εκεί και να αυξήσει τις πωλήσεις της. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μπορέσει να μειώσει το κόστος ανά μονάδα, για να είναι πιο προσιτή ακόμα και στον μέσο ερασιτέχνη συγκολλητή που αναζητούσε την ποιότητα και δεν μπορούσε να την ¨αγγίξει¨ λόγω αδυναμίας στα οικονομικά του.

Ψηφιακή τεχνολογία

Η νέα σειρά μηχανών έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί έτσι ώστε, να προσφέρει τα μέγιστα σε όλα τα επίπεδα. Απόλυτη συγκόλληση, μεγάλο κύκλο εργασίας, αντοχή σε δυσμενείς συνθήκες εργασίας, μικρότερη κατανάλωση ρεύματος, μεγαλύτερη προστασία σε αυξομειώσεις τάσης του δικτύου, περισσότερες λειτουργίες συγκόλλησης, ευελιξία με μικρό βάρος κλπ. Με όλα αυτά τα στοιχεία, τα συστήματα αυτά είναι ιδανικά για όλους τους επαγγελματίες που αναζητούν το καλύτερο μηχάνημα, που θα τους παρέχει την σωστή ραφή, εμφανισιακά και συγκολλητικά και παράλληλα θα κάνουν την απόσβεση της επένδυσή τους σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Η Fronius παίρνει πολύ στα σοβαρά το ¨Τέλεια Συγκόλληση¨. Επενδύοντας αρκετά εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο σε έρευνα και ανάπτυξη, το τμήμα R&D ανέπτυξε τα νέα αυτά συστήματα με τα εξής σημαντικά χαρακτηριστικά:

• 40% λιγότερη κατανάλωση ρεύματος σε συγκόλληση με τα ίδια αμπέρ. Αυτό και μόνο είναι αρκετό για να βοηθήσει τους αγοραστές να κάνουν απόσβεση του συστήματος πολύ γρηγορότερα.
• 40% κύκλο εργασίας. Μεγαλύτερη απόδοση, δυνατότερο σύστημα.
• Μεγάλη προστασία με -30% και + 15% στις αυξομειώσεις της τάσης του ρεύματος. Ασφάλεια στο μέγιστο ειδικά σε όσους έχουν προβλήματα με το δίκτυο.
• Μέγιστη απόδοση στην χρήση της ενέργειας μέσω PFC (Power Factor Correction). Αυτή η τεχνολογία προσφέρει μέγιστη απόδοση χρήσης της ενέργειας με την μικρότερη απώλεια. Αυτό μεταφράζεται σε μικρότερη απώλεια ρεύματος με χρήση μεγάλων μπαλαντέζων ρεύματος, βελτιωμένη συμβατότητα με χρήση γεννήτριας, σταθερότητα στο τόξο και ασφάλεια στο ηλεκτρονικό σύστημα με μεγαλύτερο ρεύμα συγκόλλησης.
• Παλμικό τόξο έως 1.000 Hz. Ρυθμιζόμενοι παλμοί για εύκολη συγκόλληση λεπτών ελασμάτων, με τέλειο οπτικό αποτέλεσμα και μικρή εναπόθεση θερμοκρασίας στο υλικό βάσης.
• Λειτουργία TAC. Συγκόλληση λεπτών ελασμάτων με πολύ μικρές πόντες και ποντάρισμα ελασμάτων με κενό ανάμεσά τους χωρίς χρήση βέργας.
• Αυτόματη μετα-ροή αερίου προστασίας. Η μετα-ροή ρυθμίζεται αυτόματα ανάλογα με το ρεύμα συγκόλλησης και την πολικότητα. Στην ουσία χρειάζεται για την προστασία της ακίδας βολφραμίου και της ραφής της συγκόλλησης όταν συγκολλάμε με πολλά αμπέρ.
• Εύκολος πίνακας ελέγχου. Απλή ανάγνωση και λειτουργία με 7 σημεία ελέγχου.
• Συγκόλληση ηλεκτροδίων ακόμα και κυτταρίνης / σελουλόζης για συγκολλήσεις ρίζας με ειδική λειτουργία CEL.
• Παλμική συγκόλληση ηλεκτροδίων. Βελτιώνει την εναπόθεση θερμοκρασίας στο μέταλλο βάσης ειδικά όταν υπάρχει συγκόλληση με πολλά αμπέρ. Επίσης βοηθάει την συγκόλληση όταν υπάρχει κενό στα μέταλλα, όταν έχεις δύσκολη θέση συγκόλλησης όπως τα ανεβατά, όταν έχεις πολύ λεπτά ελάσματα και όταν θέλεις να έχει όψη ψαροκόκκαλου η ραφή συγκόλλησης.

Ανθεκτικότητα και διάρκεια ζωής

Η κατασκευή εξωτερικά του συστήματος είναι από ανθεκτικό πλαστικό που δέχεται κρούσεις και πτώσεις χωρίς να σπάει. Με βαθμό προστασίας IP 23 η πηγής ισχύος λειτουργεί ακόμα και υπό βροχή κλίσης 60 μοιρών χωρίς κανένα πρόβλημα. Αυστηρός και συμπαγής σχεδιασμός εσωτερικά για μεγαλύτερη αντοχή όλων των εξαρτημάτων. Φίλτρο σκόνης προστατεύει το εσωτερικό των μηχανών από τα αιωρούμενα σωματίδια. Ο ανεμιστήρας ψύξης ο οποίος ελέγχεται από θερμοστάτη λειτουργεί όποτε χρειάζεται, με αποτέλεσμα να υπάρχει λιγότερη συσσώρευση βρώμας στο εσωτερικό της μηχανής.
ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ εργοστασιακή εγγύηση.

Ασφάλεια

– Αισθητήρας θερμοκρασίας προστατεύει το σύστημα από υπερθέρμανση.
– Σύστημα ελέγχου απώλειας γείωσης, προλαμβάνει το ρεύμα συγκόλλησης να διαφύγει προς τη γη.
– Διεθνή διπλώματα ελέγχου και δοκιμών από παγκόσμιους φορείς ( S Mark, CE Mark, CSA, CCC)

Τσιμπίδες συγκόλλησης

Η Fronius με δικό της τμήμα έρευνας και ανάπτυξης τσιμπίδων ηλεκτροσυγκόλλησης και δική της παραγωγή στην Αυστρία, σχεδιάζει και κατασκευάζει χρόνια τώρα ολοκληρωμένα συστήματα και όχι απλά πηγές ισχύος. Για τον λόγο αυτό το τμήμα R&D, ανέπτυξε την νέα γενιά τσιμπίδων TIG με αποσπώμενους λαιμούς, ελαφρύτερο hosepack και εργονομικό σχεδιασμό. Το αποτέλεσμα είναι μία τέλεια σε εφαρμογή τσιμπίδα ηλεκτροσυγκόλλησης, με λαιμό που αλλάζεται με μία απλή κίνηση. Η αλλαγή του λαιμού εξασφαλίζει μικρότερο κόστος συντήρησης για τον ιδιοκτήτη σε περίπτωση που πάθει βλάβη ο λαιμός και του δίνει τη δυνατότητα σε μερικά δευτερόλεπτα να βγάλει και να κουμπώσει έναν δεύτερο. Πχ. όταν χρησιμοποιεί μικρό λαιμό με πολύ μικρά κεραμικά και λίγα αμπέρ και μετά θέλει να βάλει έναν άλλον με φίλτρα μεγάλα διαμέτρου 25 χιλιοστών και χρήση pyrex και δεν θέλει να καθυστερήσει.

Τα συστήματα αυτά υπερβαίνουν τα όρια, επειδή καλύπτουν όλα τα παραπάνω και έχουν όπως όλα τα επαγγελματικά μοντέλα της Fronius, 3-5 χρόνια εγγύηση. Προσφέρουν αξιοπιστία, εγγύηση & ασφάλεια στον μέσο επαγγελματία και πλέον και στον ερασιτέχνη.

FRONIUS Αυστρίας. Ξεκάθαρες προτάσεις και λύσεις, για εξασφαλισμένες επενδύσεις.