Νέα

Πιστοποίηση Underwater Welder κατά ISO 15618

Η εταιρία 4 Pro σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Συγκόλλησης, ανακοινώνουν την έναρξη του 1ου εκπαιδευτικού προγράμματος υποβρύχιας συγκόλλησης κατά το πρότυπο ISO 15618.

Η εκπαίδευση θα ξεκινήσει στις 7/3/2016 και θα διαρκέσει 11 ημέρες. Θα περιλαμβάνει μαθήματα συγκόλλησης εκτός νερού στο κέντρο συγκόλλησης της 4PRO και μαθήματα μέσα στο νερό, σε ελεγχόμενο χώρο σε ειδική δεξαμενή υποβρύχιας συγκόλλησης στις εγκαταστάσεις της εταιρίας. Συνολικά ο χρόνος εκπαίδευσης είναι 35 ώρες, με 12 ώρες θεωρία, 13 ώρες συγκόλλησης εκτός νερού και 10 ώρες μέσα στην δεξαμενή. Οι ώρες της πρακτικής μπορούν να μειωθούν, ανάλογα με τις ικανότητες των συγκολλητών και το αποτέλεσμα που παράγουν. Ο στόχος είναι να μάθουν την ασφαλή διαδικασία που πρέπει να ακολουθούν για την υποβρύχια συγκόλληση και να προετοιμαστούν για να μπορέσουν να δώσουν δοκίμιο συγκόλλησης το οποίο θα περάσει με επιτυχία τον έλεγχο ποιότητας, από εταιρία Μη Καταστροφικών Δοκιμών.

Ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται στην εκπαίδευση είναι ότι πιο εξειδικευμένο υπάρχει στην αγορά και περιλαμβάνει συστήματα συγκόλλησης του οίκου FRONIUS, υποβρύχιες  τσιμπίδες και ηλεκτρόδια του οίκου BROCO Inc. Full Face μάσκες του οίκου Kirby Morgan και ενσύρματες επικοινωνίες του οίκου OTS (Ocean Technology Systems).

Επίσης κατά την υποβρύχια εκπαίδευση γίνεται καταγραφή video με υποβρύχια κάμερα CCTV για παρακολούθηση και διόρθωση των σφαλμάτων κατά την συγκόλληση από τον εκπαιδευόμενο. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται μεγαλύτερη ευκολία, ασφάλεια και απόλυτος έλεγχος  των δυτών πάνω σε όλες τις διαδικασίες και θέσεις συγκόλλησης.

Η δεξαμενή φέρει 2 παράθυρα με κρύσταλλα πάχους 20 χιλιοστών και οι εκπαιδευτές μπορούν να παρακολουθούν την εξέλιξη των δυτών, να τους διορθώνουν και να συνομιλούν μαζί τους κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νερό, μέσω της ενσύρματης υποβρύχιας επικοινωνίας.

Παρακάτω υπάρχει link με βίντεο στις εγκαταστάσεις της 4 PRO:

https://www.youtube.com/watch?v=t_Q6H0o7H6c

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την εταιρία 4 Pro στο 210 4414773

ή στο e-mail  info@4pro.com.gr.