Νέα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Ειδικό Σεμινάριο Υποβρύχιας Συγκόλλησης και Κοπής από την 4 PRO σε δύτες του Πολεμικού Ναυτικού

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το ειδικό σεμινάριο υποβρύχιας συγκόλλησης και κοπής στις αρχές Νοεμβρίου της 4 PRO, στην ομάδα δυτών του Πολεμικού Ναυτικού. Το σεμινάριο της συγκόλλησης έγινε κατά το πρότυπο 15618-1 της EWF (European Welding Federation). Η εκπαίδευση έλαβε χώρα σε 3 διαφορετικά μέρη. Το θεωρητικό επίπεδο έγινε σε αίθουσα εκτέλεσης σεμιναρίων, με όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις λόγω του COVID 19. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι δύτες που πήραν μέρος στο σεμινάριο αυτό, 2 μέρες πριν την έναρξη του, εξετάστηκαν από γιατρούς της μονάδας για το αν είναι υγιείς και για το αν φέρουν συμπτώματα COVID 19.

Το πρακτικό κομμάτι εκτός νερού, πραγματοποιήθηκε στο κέντρο συγκόλλησης της 4 PRO, όπου όλοι οι συμμετέχοντες έμαθαν τις υποβρύχιες τεχνικές συγκόλλησης οι οποίες διαφέρουν κατά πολύ από τις συγκολλήσεις στην επιφάνεια.

Τέλος , το κομμάτι της υποβρύχιας συγκόλλησης έγινε μέσα στην θάλασσα σε πραγματικές συνθήκες, στις εγκαταστάσεις των δυτών του Πολεμικού Ναυτικού. Στο σεμινάριο συμμετείχαν 5 εκπαιδευμένοι δύτες με πραγματικά πολυετή εμπειρία στις υποβρύχιες εργασίες και με αμέτρητες ώρες μέσα στο νερό, κάτω από δύσκολες και επικίνδυνες καταστάσεις.
Οι δύτες που συμμετείχαν ήταν ο Ανθυποπλοίαρχος ( Ε ) Θεόδωρος Κασομούλης ΠΝ, ο Αρχικελευστής (ΔΥΤ) Ζαχαρίας Κουλουριώτης, ο Αρχικελευστής (ΔΥΤ) Αθανάσιος Περδικούρης, ο Επικελευστής (ΔΥΤ) Φώτιος Λαζάρου και ο Επικελευστής (ΔΥΤ) Ιωάννης Κοντσαλάκης.

Ο Εισηγητής του σεμιναρίου, ήταν ο Ιωάννης Εμμανουηλίδης κάτοχος εκπαιδευτικού πτυχίου αυτοδυτών 3 * CMAS εδώ και 27 χρόνια και επίσημος εισηγητής / εκπαιδευτής του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού προγραμμάτων ΛΑΕΚ. Οι δύτες με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου έδωσαν δοκίμιο παρουσία επιθεωρητή του Ελληνικού Ινστιτούτου Συγκόλλησης, το οποίο είναι και ο αρμόδιος φορέας για τον έλεγχο και την πιστοποίηση των υποβρύχιων συγκολλητών κατά το ISO 15618-1.

Στο σεμινάριο χρησιμοποιήθηκαν τα παρακάτω μηχανήματα και παρελκόμενα:

1) FRONIUS TransSteel 4000 PULSE Αυστρίας

2) BROCO BR 21 τσιμπίδα υποβρύχιας συγκόλλησης  Αμερικής

3) BROCO υποβρύχια ηλεκτρόδια συγκόλλησης Easy Touch & Soft Touch διαμέτρου 3,2 mm

4) BROCO BR 22 PLUS τσιμπίδα υποβρύχιας κοπής και

5) BROCO  υπερθερμικά ηλεκτρόδια κοπής διαμέτρου 9,5

Το σεμινάριο της Υποβρύχιας Κοπής έγινε σχεδόν παράλληλα με της συγκόλλησης και ολοκληρώθηκε και αυτό με επιτυχία.

Ευχόμαστε λοιπόν καλές και ασφαλείς υποβρύχιες συγκολλήσεις και κοπές σε όλους του δύτες που πήραν μέρος στο σεμινάριο. Επίσης εκφράζουμε τον σεβασμό και τα συγχαρητήρια μας σε ΟΛΗ την ομάδα δυτών που κάνουν σε καθημερινή βάση αξιόλογη εργασία και είναι οι αφανείς ήρωες στην αντιμετώπιση πολλών επικίνδυνων καταστάσεων.

Τον ΣΕΒΑΣΜΟ και τις ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ μας φυσικά σε όλο το Πολεμικό Ναυτικό, για τις υπηρεσίες και την προστασία που προσφέρουν στην χώρα μας.

Για να δείτε φωτογραφίες από το σεμινάριο μπείτε στην σελίδα μας στο facebook:

www.facebook.com/4proltd