Εκπαίδευση Robot Welder

robot 1robot 2H 4 Pro ως επίσημος αντιπρόσωπος συστημάτων συγκόλλησης Fronius για την Ελλάδα, παρέχει πανελλαδική κάλυψη τεχνικής υποστήριξης, ανταλλακτικών & αναλωσίμων στους πελάτες της. Έχει στην κατοχή της, τη μοναδική και πλήρη συλλογή μηχανών χειροκίνητης και ρομποτικής συγκόλλησης στην Ελλάδα. Μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες των ενδιαφερομένων σε ρομποτική συγκόλληση, σε συγκόλληση MMA, MIG/MAG Standard & Puls, CMT, Plasma Welding & TIG AC/DC. Επίσης διαθέτει στο κέντρο εκπαίδευσής της ρομποτικό βραχίονα 6 αξόνων, ο οποίος σε συνδυασμό με την κατάλληλη πηγή ισχύος, χρησιμοποιείται στις εκπαιδεύσεις ρομποτικής συγκόλλησης.

Τα προγράμματα περιλαμβάνουν θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση και χωρίζονται σε 2 κατηγορίες:

1) Τα ταχύρρυθμα προγράμματα διαρκούν 2 εβδομάδες και

2) Τα ειδικά προγράμματα που διαρκούν περίπου 2 μήνες και οι εκπαιδευόμενοι έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν με Ευρωπαϊκά πρότυπα εκπαίδευσης.

Η θεωρητική εκπαίδευση καλύπτει ένα μεγάλο πεδίο συγκολλητικών βραχιόνων,  όλων των μεγάλων και σημαντικότερων κατασκευαστών στην παγκόσμια αγορά και πιο συγκεκριμένα δίνεται έμφαση σε ρομποτικούς βραχίονες της παρακάτω λίστας η οποία είναι με αλφαβητική ταξινόμηση:

  • FANUC welding robots (www.fanuc.com)
  • KAWASAKI welding robots (www.kawasakirobotics.com)
  • KUKA welding robots (www.kuka-robotics.com)
  • YASKAWA MOTOMAN welding robots (www.motoman.com)

Οι εκπαιδευόμενοι έχουν την δυνατότητα να έχουν μια ακριβή εικόνα με τους διαφορετικούς τύπους κάθε κατασκευαστή, όπως επίσης και να δουν τις σημαντικότερες διαφορές τους, που αφορούν τεχνικές προδιαγραφές, χειρισμό  και προγραμματισμό κατά την συγκόλληση.

Μέρος του κόστους από τα προγράμματα εκπαιδεύσεων, επιδοτείται από τον Λογαριασμό για την Απασχόληση και την Επαγγελματική Κατάρτιση του ΟΑΕΔ. Πρόκειται για την δυνατότητα που έχουν οι επιχειρήσεις να επιμορφώσουν το προσωπικό τους με χρήματα που προκύπτουν από το ΛΑΕΚ 0,45% – λογαριασμό του ΟΑΕΔ.