4Pro4Pro
eshop
4Pro

Υποβρύχια ηλεκτρόδια συγκόλλησης Ni-Touch

Τα ηλεκτρόδια Νικελίου Ni-Touch έχουν κατασκευαστεί για την υποβρύχια συγκόλληση ανθρακοχαλύβων και χαλύβων υψηλής αντοχής, που υπό κανονικές συνθήκες θα απαιτούσαν τη χρήση ακριβού στεγανού θαλάμου. Τα Ni-Touch παρέχουν συγκολλήσεις
με λιγότερους πόρους, ενώ προσφέρουν μεγαλύτερη διείσδυση σε θέσεις ¨ουρανό¨, σε αντίθεση με παρόμοια ηλεκτρόδια. Είναι κατάλληλα για όλες τις θέσεις συγκόλλησης.
Τα αποτελέσματα των δοκιμών ξεπέρασαν τις προδιαγραφές D3.6-99 κλάσης Β,  του Αμερικάνικου οργανισμού συγκολλήσεων (AWS). Από τη συγκόλληση Νικελίου μπορούμε να αναμένουμε  παραγόμενη αντοχή που ξεπερνά τα 70 Ksi και αντοχή σε εφελκυσμό που ξεπερνά τα 80 Ksi. Τα Ni-Touch πληρούν τις προδιαγραφές για βάθη των 10 μέτρων.

Με τα Ni-Touch μετριάζεται η επίδραση του υδρογόνου. Αυτό φέρει ως αποτέλεσμα να πραγματοποιούνται επιτυχημένες υποβρύχιες συγκολλήσεις σε μία μεγάλη γκάμα ανθρακούχων χαλύβων συμπεριλαμβανομένου του HY-80 και άλλων τύπων χαλύβων που χρησιμοποιούνται στις κατασκευές των πλοίων με περιεκτικότητα άνθρακα μεγαλύτερου του 0.50 %. Τα Ni-Touch πληρούν ακόμα και τις πιο αυστηρές προδιαγραφές του τεχνικού εγχειριδίου του πολεμικού ναυτικού NSTM 074.